De var geldt niet meer – Los het op! 


De VAR geldt niet meer – los het probleem op! Hoe zit dat nu met die VAR? De VAR is per 1 mei 2016 niet meer geldig. De Belastingdienst gaat uiterst kritisch om met ‘nieuwe’ overeenkomsten. Recent was in het nieuws dat de Belastingdienst meer dan 70% van de zelf opgemaakte overeenkomsten heeft afgekeurd. Niet te negatief zijn! Er zijn echt nog wel mogelijkheden. Wij kunnen daarbij helpen. U worstelt ermee, maar die worsteling mag u bij ons los laten.

Dat veel ZZP’ers geen werk meer hebben… die geluiden kennen wij. Inderdaad zijn er veel opdrachtgevers die het momenteel niet meer aandurven om ZZP’ers in te huren. Maar in sommige gevallen kunnen de arbeidsomstandigheden zodanig worden aangepast dat de Belastingdienst ook akkoord gaat met een op maat gemaakte overeenkomst. Wij kunnen ermee helpen. Bel ons!

Zorg voor de juiste juridische structuur


U heeft nu een eenmanszaak, VOF, maatschap of BV, of meerdere BV’s. Het kan bést zijn dat u naar een andere juridische structuur moet. Misschien betaalt u te veel belasting in de eenmanszaak of in de VOF. Als u de onderneming in een BV (of meerdere BV’s) omzet, kunt u in bepaalde omstandigheden belasting besparen, en uw aansprakelijkheid beperken. Het is maar een voorbeeld. Let erop dat het voor toekomstige situaties dringend gewenst kan zijn om een andere juridische structuur te hebben staan. Die toekomstige situaties kunnen verkoop, bedrijfsoverdracht of gewoon belastingbesparing zijn.

Bespaar belasting door uit de BV te gaan


Vaak wordt gedacht: ik betaal in de BV minder belasting dan in de eenmanszaak of VOF. In de afgelopen jaren is het belastingtarief in de inkomstenbelasting echter steeds verder naar beneden gegaan. Hierdoor is het steeds interessanter om uit de BV te gaan, en de onderneming weer in de eenmanszaak of VOF voort te zetten. In bepaalde gevallen is forse besparing van inkomstenbelasting mogelijk. Denk vooral aan de volgende twee elementen: 1. Een tamelijk hoog bedrag aan verplicht salaris in combinatie met 2. Een relatief beperkte winst in de BV. Als deze twee elementen aan de orde zijn, bespreek dan met ons de mogelijkheden om terug te gaan naar de eenmanszaak of VOF.

en Verder….


Heeft u een begroting, liquiditeitsprognose of investeringsplan nodig voor een financiering van de bank of wilt u weten hoe financiële en fiscale gevolgen van een investering uitpakken?  

Denkt u er wel eens over na waar u wilt staan over bijvoorbeeld 5 jaar? Persoonlijk, maar ook de onderneming?  

 Weet u al hoe uw pensioenplaatje eruit ziet? Of heeft u juist behoefte aan financiële planning of estate planning (gevolgen bij overlijden, enzovoort)?

voor belastingadvies op maat neem contact op!